Сега четете
Фирма без дейност и служители е блокирала поръчката за доставка на медицински хеликоптер

Фирма без дейност и служители е блокирала поръчката за доставка на медицински хеликоптер

„Жалба от фирма за техническо обезпечение на семинари, без дейност и служители, блокира обществената поръчка за доставка на хеликоптер (HEMS) под наем“. Това съобщи в социалните мрежи Георги Гвоздейков, шеф на „България Хели Мед Сървиз“.

Жалбата срещу решението от декември 2022 г. за обявяване на обществената поръчка е внесена от УИЛИНК ООД два дни след крайния срок за това, на 11 януари 2023 г.

Тя е регистрирана в деловодството на „България хели мед сървиз“ и в Комисията за защита на конкуренцията под №60/11.01.2023. Въпреки просрочието КЗК допуска разглеждането ѝ.

„Странно и мистериозно е как Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) допуска разглеждане на жалба, подадена от фирма УИЛИНК ООД, която е с предмет на дейност: отдаване на аудио-визуална техника под наем; техническо обезпечение на семинари и други събития; организиране на събития; търговия със стоки и услуги; търговско представителство, посредничество на местни и чуждестранни физически и юридически лица в страната и в чужбина; внос, износ и реекспорт“, коментира Гвоздейков.

Справка показва, че УИЛИНК ООД е основана на 13 Юни 2013 година, с френски и български съдружници. Седалището на компанията се намира в  София, а началният капитал е в размер на 200 лева.

По думите му жалбата е подадена „абсолютно умишлено, целенасочено, тенденциозно, манипулативно с цел саботаж и да не бъде доставен този така необходим хеликоптер, който трябва да спасява човешки животи и да продължаваме да бъдем единствената държава в ЕС без спешна въздушна помощ“.

В коментара си Гвоздейков посочва, че въз основа на информацията от публикуваните финансови отчети, въпросният жалбоподател не упражнява дейност, която да предполага извършване на услуга идентична или сходна с предмета на поръчката (нито е извършвал подобни сделки – видно от публикуваните отчети).

Вижте и

От подадената декларация по чл. 38, ал.9, т.2 от Закона за счетоводството, считано от 2020 г. УИЛИНК ООД не упражнява каквато и да било дейност, камо ли предоставяне на лизинг на и/или опериране с поне едно въздухоплавателно средство осигурено с медицинско оборудване. Освен това към момента в УИЛИНК ООД не се осигурява нито едно лице, посочва още директорът на „България Хели Мед Сървиз“.

Според Закона за обществените поръчки (ЗОП) позволява да бъде подадена жалба от всяко заинтересовано лице, а заинтересовано е „всяко лице, което има или е имало интерес от получаването на определена обществена поръчка и на което е нанесена или може да бъде нанесена вреда от твърдяното нарушение.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре