Сега четете
Област Пловдив удължи епидемичните мерки до 10 февруари

Област Пловдив удължи епидемичните мерки до 10 февруари

Област Пловдив удължава обявената грипна епидемия до 10 февруари, съобщиха от Министерство на здравеопазването. Учебният процес е преустановен до 31 януари, като от 6 февруари учениците се връщат на училище. Във връзка с повишаването на заболяемостта от остри респираторни заболявания и грип временни противоепидемични мерки вече са въведени в следните области:
-В област Ямбол грипна епидемия е обявена в периода 25-31 януари, като учебният процес е преустановен в периода 26-31 януари.
-В област Пазарджик грипна епидемия е обявена до 31 януари, като учебният процес е възобновен, считано от 25 януари.
-В област Стара Загора грипна епидемия е обявена до 31 януари, като учебният процес е възобновен, считано от 30 януари.
Временните противоепидемични мерки по отношение на здравната система включват: преустановяване на плановите консултации на бременни жени и деца, преустановяване на профилактичните прегледи, задължителните имунизации и реимунизации в извънболничната помощ. Временно се преустановяват и свижданията в лечебните заведения. Засилва се провеждането на ежедневен филтър в детските заведения, като не се допускат до работа заболели лица от персонала.
МЗ напомня, че препоръчително е спазването на нефармацевтичните противоепидемични мерки като носене на защитна маска за лице, честа хигиена на ръцете и спазването на физическа дистанция – ефективно както за предпазване от COVID-19, така и от други инфекции, предавани по въздушно-капков път като грип и ОРЗ.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре