Сега четете
От днес може да се гледа „Петя на моята Петя“в HBO Max

От днес може да се гледа „Петя на моята Петя“в HBO Max

HBO Max добавя още едно заглавие в селекцията си със съвременни български филми – “ Петя на моята Петя“ може да се гледа от днес в стрийминг платформата у нас.Филмът на Николай Урумов може да се гледа и от публиката в Полша, Чехия, Унгария, Румъния, Хърватия, Сърбия, Черна гора, Македония, Словакия и Словения.

Петя на моята Петя“ не е биографичен филм, но е изцяло посветен и вдъхновен от личността и поезията на останалата завинаги на 17 поетеса Петя Дубарова, без да разказва за живота ѝ.

Този проект е един от малкото съвременни български игрални филми с млад и почти непознат актьорски състав и тематика и история, насочени към подрастващи зрители. Една от главните роли в него е поверена на младата актриса Александра Костова, позната от „Маймуна“, също наличен в HBO Max, където отново си партнира с Юлиан Вергов, когото виждаме и тук.

Останалия актьорски състав в „Петя на моята Петя“ включва Алена Вергова, Алиса Атанасова (в ролята на видението Петя Дубарова), Албена Павлова, Юлиан Вергов, Орлин Павлов, Искра Донова, Моньо Монев, Васил Банов, Мартин Методиев, Александър Милчев.

Историята в лентата проследява случващото се в конкретен момент от живота на 17 годишно момиче на име Петя, живеещо в град Бургас. Съвременната Петя се чувства предадена от родителите си и е огорчена от несправедливост в училище, което я кара да предприеме рисково гмуркане в морето.

Между живота и смъртта, тя има сюрреалистична среща с идола си – легендарната поетеса Петя Дубарова. С помощта на своята класна (Албена Павлова) Петя спасява момичето от видението си.

Вижте и

HBO Max у нас поддържа и увеличава специална секция със съвременни български филми, обединени в платформата в меню ‚местни продукции“.

Голяма част от 36-те заглавия са достъпни за гледане и на пазарите, в които компанията има директни представителства в Централна Европа“, което подпомага българското кино и му дава безпрецедентна възможност да бъде гледано и оценено от чуждестранна публика.Петя на моята Петя“ е продукция на БЪФ пикчърс на Николай Урумов с копродуцент Концепт студио. Сценарият е дело на Нели Димитрова и Валентина Ангелова. Режисьор е Александър Косев, а оператор – Иван Вацов. Музиката към филма е дело на композитора Георги Стрезов.Във филма участват Александра Костова, Алиса Атанасова, Албена Павлова, Юлиан Вергов, Орлин Павлов, Искра Донова, Моньо Монев, Васил Банов, Алена Вергова, Мартин Методиев, Александър Милчев. Проектът е реализиран с подкрепата на Националния филмов център и Община Бургас, а дистрибуционната сделка с Warner Bros. Doscovery/HBO е с Консепт студио.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре