Сега четете
Почина ранен при ракетен обстрел българин, доставял хуманитарна помощ в Украйна

Почина ранен при ракетен обстрел българин, доставял хуманитарна помощ в Украйна

Ранен при обстрел българин, доставящ хуманитарна помощ в Украйна, е починал в болницата в Харков. Това става ясно от публикации във Facebook на негови съратници, с които са доброволци в Украйна.

Екипът на „Капачки за бъдеще“ е сред бойното поле в украинската страна, за да предостави хуманитарна помощ от България.

„Нашият приятел Саша Андреев, който беше ранен от осколки, водейки част от екипа ни за хуманитарна помощ, почина! Нека имаме в молитвите си неговите близки: съпруга Ирина, син Руслан, дъщери Дарина и Диана, както и внучката Сара! Благодаря на Бога за времето, прекарано заедно и примера му на посветено служение! Всички ние тъжим за поредния отнет живот в тази брутална война! Саша, до Възкресението!“, пише Стоян Славчев.

Пастор Ангел Пилев, който е сред екипа, ударен от минохвъргачка, написа: „Нашият брат, приятел и съработник Саша снощи издъхна в болницата в Харков. Един достоен и добър човек беше подло убит от руски снаряд, виновен единствено за това, че се опитва да помага на пострадалите от войната. Почивай в мир, Саша, ще се видим отново в Славата на нашия Господ!“.

Вижте и

Преди близо седмица, автомобилът на „Капачки за бъдеще“, с който доставяха хуманитарна помощ в Украйна, беше ударен от минохвъргачка. При инцидента беше ранен екипът на сдружението, включително основателят ѝ Лазар Радков, който обаче като по чудо се спасява без поражения – малък шрапнел се забива през якето му, но бронежилетката го спира от по-тежки наранявания.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре