Сега четете
Най-добрата българска биатлонистка Милена Тодорова финишира 9-та в спринта на европейското първенство по биатлон

Най-добрата българска биатлонистка Милена Тодорова финишира 9-та в спринта на европейското първенство по биатлон

Най-добрата българска биатлонистка Милена Тодорова се нареди 9-та в дисциплината спринт по време на европейското първенство в Ленцерхайде, Швейцария.

Тодорова се движеше на 2-ро място след стрелбата от положение легнал, но за съжаление, на правия допусна две грешки, които я лишиха от сигурен медал.

В крайна сметка Милена Тодорова финишира на 9-та позиция с време от 23:47.7 минути, на изоставане от 28.2 секунди спрямо шампионката Анастасия Меркушина, която повали всички десет мишени. В спора за златния медал украинката изпревари представителката на Швеция Тилда Йохансон и германката Ванеса Хинц.

Деветото място на Милена все пак ѝ дава добри изходни позиции за утрешното преследване на 10 км, което стартира в 11.25 часа българско време и отново ще бъде излъчено по БНТ 3.

Вижте и

Освен Милена Тодорова обаче в съботния старт няма да има друго българско участие, тъй като останалите ни представителки в спринта се наредиха след 60-та позиция. Даниела Кадева е 78-мa с една грешка, Стефани Йолова е 91-ва с четири пропуска, Лора Радковска се нареди 92-ра, а Мария Здравкова не завърши, след като беше направила три пропуска още на първа стрелба.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре