Сега четете
Държавният глава Румен Радев удостои „Метрополитен“ ЕАД с Почетен знак на президента по случай 25 години от началото на експлоатацията на първия участък на метрото в София

Държавният глава Румен Радев удостои „Метрополитен“ ЕАД с Почетен знак на президента по случай 25 години от началото на експлоатацията на първия участък на метрото в София

Държавният глава Румен Радев удостои „Метрополитен“ ЕАД с Почетен знак на президента по случай 25 години от началото на експлоатацията на първия участък на метрото в София, както и за заслуги за изграждането и развитие на инфраструктурен обект от национално значение. Радев участва в церемония по повод юбилея на софийското метро. Отличието получи изпълнителният директор на „Метрополитен“ проф. д-р инж. Стоян Братоев.

Можем да се гордеем, че чрез метрото България доказа, че в страната ни има хора, които могат да планират, ръководят и строят големи инфраструктурни обекти със стратегическо значение за държавата, посочи Радев. По думите му метрото дава предимство в най-ценния ресурс на съвремието ни – времето. Според президента проектът за софийското метро е успешен, защото държавните институции и Столичната община са работили в синхрон – независимо коя политическа сила е била на власт.

Румен Радев разказа за случай при акредитиране на нови посланици в страната ни, когато, в разговора с един от тях, посланикът е казал, че София има прекрасно метро, „най-хубавото в Европа“. Държавният глава обясни, че това е бил посланикът на „държавата, която ние наричаме „икономическия мотор“ на Европа“.

Строителството на софийското метро е безспорно успешен проект, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова. По думите ѝ той е плод на усилията на много хора. Днес софийското метро обслужва 350 000 души дневно, посочи Фандъкова. След четири години метро мрежата на София ще бъде 61 км и над 500 000 души дневно ще използват най-удобния, най-бързия и най-екологичен градски транспорт, посочи кметът на София.

В „Метрополитен“ работят над 2000 души, каза Стоян Братоев и добави, че се трудят всеки ден, за да може метрото да работи безотказно и безаварийно.

Вижте и

На церемонията бяха отличени изявени проектанти, строители, хора, работили за изграждането на софийското метро.

Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре