Сега четете
Парламентът ще обсъди проект на решение за приемане на програма за компенсиране на битовите клиенти на природен газ

Парламентът ще обсъди проект на решение за приемане на програма за компенсиране на битовите клиенти на природен газ

Депутатите ще обсъдят проект на решение за приемане на програма за компенсиране на битовите клиенти на природен газ. Вносител на проекторешението е Кирил Петков от „Продължаваме Промяната“ и група народни представители.

С проекторешението се задължава Министерският съвет да приеме програма за компенсиране на битовите крайни клиенти на природен газ, които да бъдат компенсирани на базата на количествата потребен природен газ за съответния месец с фиксирана сума на един MWh. Размерът на компенсацията се изчислява като 50% от разликата между цената на Обществен доставчик, одобрена от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за съответния месец, и прогнозната цена на природния газ за първото тримесечие на 2023 г., съгласно решение на КЕВР, в размер на 122,58 лв./MWh, като в сумите не е включен ДДС, се посочва в проекторешението.

В дневния ред е и първо гласуване на Законопроекти за изменение и допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс и на Законопроекти за изменение и допълнение на Закона за защита от домашното насилие. Депутатите ще обсъдят на второ четене промени в Закона за предучилищното и училищното образование, както и в Закона за горите.

Програмата за работа на Народното събрание включва изслушване на служебния министър на външните работи Николай Милков във връзка с поредния случай на физическо посегателство над българи и български граждани в Република Северна Македония.

Народните представители ще обсъдят проект на решение за обявяване на акт на геноцид на Холодомора в Украйна 1932-1933 г. и другите републики на бившия Съветски съюз с вносители Стоян Михалев („Демократична България“) и група народни представители, както и проект на решение за обявяване на Големия глад – Гладомор в Украйна през 1932-1933 г. за геноцид, внесен от Екатерина Захариева (ГЕРБ-СДС) и група народни представители.

Вижте и

В дневния ред е също така първо гласуване на Законопроект за несъстоятелност на физическите лица и на Законопроекти за изменение и допълнение на Закона за електронното управление.

Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре