Сега четете
Въвежда се временна организация на движението в Перник заради фестивала „Сурва“

Въвежда се временна организация на движението в Перник заради фестивала „Сурва“

Община Перник въвежда временна промяна в организация на движението заради провеждането на 29-ото издание на Международния фестивал на маскараднити игри „Сурва“. Това съобщиха от пресцентъра на администрацията.

Десните ленти и на двете платна на улица „Юрий Гагарин“ от квартал „Изток“ до кръстовището на квартал „Пашов“ ще бъдат определени за паркиране на автомобили. Улица „Струма“ от двете страни на реката в района от ул. „Средец“ до ул. „Искър“ ще стане еднопосочна, като там също ще бъдат отделени места за паркиране. Движението по улиците „Стримон“ и „Батак“ също ще е еднопосочно с възможност за паркиране от дясната им страна. Паркоместа са определени и дворовете на три пернишки училища: Природоматематическа гимназия „Христо Смирненски“, 6 Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ и 9 Средно училище „Темелко Ненков“. Паркингът при спортна зала „Борис Гюдеров“ в областния град също ще бъде достъпен.

Автобусите по линиите №10 и №17 ще се движат с учестен интервал по време на фестивала „Сурва“. Първият от тях ще пътува на всеки 15 минути, а вторият – на всеки 20.

Затворени за движение на автомобили от 8:00 ч. до 20:00 ч. в дните на фестивала „Сурва“ ще бъдат ще бъдат отделни участъци от улиците: „Св. Св. „Кирил и Методий“, „Брегалница“, „Радомир“, „Физкултурна“, „Самоков“, „Стримон“ и „Кракра“.

Вижте и

Международният фестивал на маскарадните игри „Сурва“ ще се състои от 27 до 29 януари. Над 10 000 участници от 158 маскарадни групи ще дефилират през трите маскарадни дни. Мащабното събитие се организира от Община Перник и фондация „Култура Перник“ под патронажа на Президента на Република България Румен Радев.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре