Сега четете
Битовите потребители на газ няма да получават компенсации

Битовите потребители на газ няма да получават компенсации

Пари за компенсации на битовите потребители на природен газ има и механизъм за компенсации трябва да има. Това заяви на брифинг в парламента Владимир Табутов от „Продължаваме Промяната“. Това се случи след като от програмата за работа на парламента по искане на Делян Добрев от ГЕРБ-СДС отпадна точката за приемане на програма за компенсиране на битовите клиенти на природен газ, внесена от Кирил Петков от ПП.

„Ние бяхме лишени от възможността нашето предложение да бъде дискутирано в зала и да бъде прието, а това беше един пореден опит на „Продължаваме Промяната“ да апелира за по-адекватно поведение на служебния кабинет“, заяви Табутов.

„Вместо вчера в енергийна комисия да дискутираме стратегическа визия за тридесетгодишно развитие на електроенергийната система в България, нека днес да коментираме как нашите домакинства ще преживеят до 2053 г., и вместо да говорим за 30 години стратегия, нека да говорим за това какво означава енергийна бедност, коментира депутатът. Табутов каза, че не могат да определят като адекватно поведението на другите политически сили, които не са искали да подкрепят или дори само да дискутират тяхното предложение. Това е пореден апел към служебния кабинет следващите месеци да се опита да води по-адекватни и стойностни действия в сферата на енергетиката, добави депутатът.

Вижте и

Колегата му Радослав Рибарски посочи, че не приемат аргумента, че няма пари. „Фондът за сигурност на електроенергийната система в момента събира и свръхпечалбите по регламент, който гарантира, че във фонда се събират повече пари от обикновено и целта на набрания ресурс там е именно компенсиране на уязвимите и засегнати домакинства на природен газ, горива и електроенергия, добави депутатът.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре