Сега четете
Трети ден МВнР не може да обясни депортиранията на българи от Мексико

Трети ден МВнР не може да обясни депортиранията на българи от Мексико

Случаите с български туристи, задържани още на летището в Мексико и депортирани обратно в България без никакви обяснения, продължават да бъдат мистерия.

Министерството на външните работи не може да даде разсянения вече трети ден, след като пострадали български граждани и някои от туроператорите, чиито услуги са ползвали те, обявиха в медиите и в социалните мрежи за неприятните инциденти.

Както стана ясно, до момента общо 27 българи, пристигнали с полет до Канкун, Мексико, за ваканция чрез туроператор, са били депортирани още от летището. Преди това туристите са били лишени от документи и телефони часове наред, които получили едва в самолета за обратния полет.

Фрапантен случай разказаха четирима туристи от Бургас днес пред бТВ. Те са престояли заключени в подземие цели 5 дни без храна, като една от жените е била бременна. „На 9 януари, след кацане на аерогарата, минахме проверка, но паспортите ни бяха снимани с личен телефон. След зададени въпроси с каква цел влизаме в страната, ни заведоха в офис, като отказаха да ни върнат документите и прибраха телефоните. След това бяхме разделени от мъжете и ни заключиха в отделни помещения”, разказа една от потърпевшите – Елена Параскова. Една от жените е била бременна, но това не е впечатлило мексиканските власти. „Още с пристигането казах, че съм бременна. Бяхме подготвени за топло време и бяхме леко облечени. Стаята, в която ни затвориха, бе облицована с камъни и беше много студено. Помолих за нещо, с което да се завия, но ми дадоха фолио за хипотермия, за да се стопля. Имаше проблем и с водата. Пет дни ни носиха пликчета, в които имаше вода с лимон и захар”, разказа жената.

Вижте и

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре