Сега четете
Продадоха Малкович като топъл хляб, сайтът на Народния театър блокира

Продадоха Малкович като топъл хляб, сайтът на Народния театър блокира

Билетите за тридневното гостуване на Джон Малкович на българска сцена се продадоха като топъл хляб. Няколко минути след пускането им онлайн в 12 ч. на обед днес в мрежата на „Ивентим“ бяха останали само най-скъпите пропуски от 350 и 400 лева. Сайтът на Народния театър пък блокира и едва ли мнозина са успели да си купят билет от там. Тъй като за онлайн продажба са били пуснати около половината от малко под 2500-те билета за трите вечери (голямата зала на театъра е със 780 места), за останалите се изви дълга опашка пред касите на Народния. И там желаещите успяха да изкупят всички билети с цени под 300 лв. за около час.

На 16, 17 и 18 февруари на първата ни сцена ще гостува спектакълът на Тимофей Кулябин „В самотата на памуковите полета“ с участието на холивудската звезда Джон Малкович и известната литовска актриса Ингеборга Дапкунайте, която също е добре позната от екрана – в „Изпепелени от слънцето“ на Никита Михалков, „Седем години в Тибет“ на Жан-Жак Ано и „Мисията невъзможна“ на Брайън де Палма. „Представлението е за сексуалната перверзия, за скритото желание, което в много днешни общества е наказуемо. На сцената има двама актьори…, но не и двама герои. Зрителите са потопени в подсъзнанието на човек, който физически не присъства на сцената. Той живее в ужасна вътрешна дисхармония, защото е осъзнал, че сексуалното му желание е престъпно“, разказва Кулябин за пиесата на Бернар-Мари Колтес, която драматургът пише през 80-те, малко преди да почине от СПИН.

Високата цена на пропуските, обявена два дни преди старта на продажбата, провокира много коментари и анализи в социалните мрежи. Спектакълът ще гостува в Атина непосредствено преди посещението в София и там цените на билетите за Културен център „Онасис“ са между 10 и 110 лв. (5 и 55 евро). Спонсорирани са от държавата.

Потребители размахаха ценоразписи от Бродуей и Уест Енд, като темата стана повод да си припомнят какви световни звезди на музиката и сценичните изкуства колко евтино са гледали и в кои точки на света. Появи се и кибер фолк по темата.

Вижте и

Известният хуморист и колажист Иван Червенков направи паралел с протестните акции на главния режисьор Александър Морфов в Народния театър: „Всеки, закупил 4 билета по 400 лева, ще има право да пише по вратата на директора!“ Във фейбсук се появиха и обяви „Продавам билет за Малкович на равни месечни вноски“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре