„Лукойл“: Не сме доставяли гориво от Бургас за Украйна

Руската петролна компания „Лукойл“ опровергава твърденията за доставка на горива за Украйна от рафинерията й в България или чрез други канали и не изключва възможността да се обърне към съда, предаде ТАСС.

„Лукойл“ във връзка с новата вълна спекулативни публикации в медиите още веднъж заявява, че няма договори и не е доставял през 2022 г. своя продукция в Украйна от завода в Бургас (България) или чрез някакви други канали“, се посочва в официално изявление на компанията. „Лукойл“ подчертава, че такива предположения по-рано са опровергавани и от представител на посолството на Русия в България.

„Компанията си запазва правото да се обърне към съда за защита на бизнес репутацията си“, се посочва в изялението.

Германският в. „Велт“ съобщи по-рано този месец, позовавайки се на бившия министър на финансите Асен Всилев, че България чрез чуждестранни посредници е снабдявала Украйна с дизелово гориво след руската инвазия, като нефтопродуктите са били произведени от рафинерията „Лукойл Нефтохим Бургас“.

Вижте и

„Лукойл“ тогава заяви, че българските власти никога не са се обръщали към ръководството на предприятието му с молба за доставка на гориво за Украйна.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре