Сега четете
Гълъб Донев: Предстои да одобрим допълнителни средства в размер на 73 млн. лева в подкрепа на услугата „обществен транспорт“ в цялата страна

Гълъб Донев: Предстои да одобрим допълнителни средства в размер на 73 млн. лева в подкрепа на услугата „обществен транспорт“ в цялата страна

Предстои да одобрим допълнителни средства в размер на 73 млн. лева в подкрепа на услугата „обществен транспорт“ в цялата страна. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев преди началото на днешното редовно правителствено заседание.

„В резултат на това решение, от 1 февруари до края на годината, всички деца на възраст до 10 години ще пътуват безплатно в градския транспорт, а за учениците отстъпката ще се увеличи от 20% на 70%. Намалението на цената на картите за възрастните хора ще е с допълнителни 20%, общо 40% по-ниска цена“, посочи премиерът.

„Днес ще разгледаме промени в наредбата за медицинската експертиза на работоспособността, в резултат на които методиката за оценка на работоспособността ще въведе повече справедливост по отношение на хората с множество увреждания“, посочи още Донев за дневния ред на днешното заседание на правителството.

Премиерът припомни, че датата на следващите предсрочни парламентарни избори е вече известна – 2 април, а мандатът на това служебно правителство изтича следващата седмица. „В последните месеци се изговориха много думи, редуваха се обвинения и обещания, а хората очакват свестни решения и действия. Ако всеки върши работата, за която е избран и назначен, съвестно и с мисъл за другите, ще живеем в държава, в която факторът „небрежност“ ще е изолиран случай. Знаем много добре, че проявите на небрежност са тези, които причиняват щети, понякога с фатален край“, коментира още Гълъб Донев.

Вижте и

Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре