Сега четете
Трябва да използваме цялата сила на ЕС и да принудим Северна Македония да спазва човешките права на българите там, каза Асен Василев

Трябва да използваме цялата сила на ЕС и да принудим Северна Македония да спазва човешките права на българите там, каза Асен Василев

Трябва да използваме цялата сила на Европейския съюз (ЕС) и да принудим Северна Македония да спазва човешките права на българските граждани там. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ (ПП) Асен Василев в отговор на въпрос за забрана на евродепутат от България да влиза в южната ни съседка.

 

„Лостовете на цялата европейска дипломация са в ръцете на нашите дипломати и ние трябва да оркестрираме сериозен отговор, че това не е проблем само между България и Македония, това е проблем на Македония с целия Европейски съюз“, коментира той.

 

Той каза, че се вижда, че Северна Македония няма да започне присъединителния процес докато България и ЕС не се уверят, че българските граждани са защитени.

 

Вижте и

Преди дни секретарят на българския културен клуб в Охрид Християн Пендиков стана жертва на побой. Той беше транспортиран и опериран във Военномедицинска академия.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре