Сега четете
Мъск на съд за неплатен наем на централата на Twitter

Мъск на съд за неплатен наем на централата на Twitter

Под управлението на новия си собственик Илън Мъск социалната платформа Twitter Inc. е спряла да плаща наема за централата си в Сан Франциско, става ясно от дело, заведено от наемодателя, съобщи Bloomberg.

Компанията не е платила декемврийския наем за офисите си в размер на 3,36 млн. долара, както и 3,42 млн. долара за януари, твърди собственикът на сградата Sri Nine Market Square LLC в дело, заведено в понеделник в съд в Калифорния.

Откакто купи Twitter, милиардерът свива разходите. Той уволни половината служители, задържа плащането на наемите на други офиси на компанията по света и отказа да плати някои сметки, като например чартърен полет.

Тези мерки се предприемат в момент, когато Мъск трябва да направи първото си плащане по дълга в размер на 12,5 млрд. долара, който пое, за да придобие Twitter, пише investor.bg.

Тези дни Мъск е и свидетел в съдебния процес срещу него за измама с ценни книжа в Сан Франциско, където той защитава свое съобщение в Twitter, че планира да свали Tesla Inc. от борсата. Очаква се милиардерът да завърши показанията си във вторник.

Twitter наема близо 43 хил. кв. метра офис площи на осем етажа от сградата в Сан Франциско, сочи жалбата.

Вижте и

Sri Nine Market Square има акредитив за 3,6 млн. долара като гаранция, който Twitter е трябвало да увеличи до 10 млн. долара при смяна на контрола над компанията, което се случи, когато Мъск я купи през октомври за 44 млрд. долара. Според жалбата Twitter твърди, че не е трябвало да увеличава кредитната линия.

От Sri Nine посочват, че са използвали съществуващата кредитна линия, за да покрият декемврийския наем от 3,36 млн. и част от януарския наем, оставяйки баланса по кредитната линия на 1 долар.

Наемодателят търси възстановяване на неплатения наем и съдебна декларация, че социалната медия е в нарушение на договора за наем, защото не е увеличила кредитната линия до 10 млн. долара. От Twitter, който разпусна своя отдел за връзки с обществеността, не са отговорили на запитване на Bloomberg за коментар.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре