Сега четете
Москва замисля конфискация на имотите на руснаци – врагове на Русия

Москва замисля конфискация на имотите на руснаци – врагове на Русия

Депутатите в Държавната дума на Русия (долната камара на руския парламент) обмислят дали да бъде конфискувано имуществото на напусналите страната руснаци, които я „заливат с кал“, предаде ТАСС. Агенцията се позова на изказване на председателя на Държавната дума Вячеслав Володин.

„За конфискация (на имуществото), става въпрос за негодници, които са нарушили закона, за такива, причинили вреда. И те трябва да бъдат подведени под отговорност. По правило други наказания не ги застигат, а може дори те да не реагират на това, защото имат доходи, държавата ги храни. Започнала е работа в тази насока“, каза той на парламентарно заседание.

Володин подчерта, че има „негодници, които са заминали, живеят за сметка на държавата, получават доходи, хонорари“.

„Те имат недвижими имоти, сметки, бизнес, но при това хвърлят кал по страната… и ние с вас трябва да реагираме, естествено. Възможно е да се приемат изменения в законодателството с цел не само да ги спрем, но и заради паметта на онези, които пожертваха живота си, защитавайки родината“, каза той.

Вижте и

Наред с това Володин подчерта, че към напусналите страната руснаци трябва да има също и диференциран подход, „с разбиране на това – кой от тях какво е направил“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
1
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре