Сега четете
Българин стана капитан в една от най-големите круизни компании в света

Българин стана капитан в една от най-големите круизни компании в света

Сънародникът ни Румен Йовчев стана първият български капитан в една от най-големите круизни компании в света – Royal Caribbean. Това стана ясно от публикация във Фейсбук профила на Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“ във Варна, чийто възпитаник е той.

„Достигането на тази позиция е доказателство, че възпитаниците на Морско училище са висококвалифицирани специалисти, ентусиасти и новатори с висок интелектуален потенциал“, написаха от учебното заведение в социалната мрежа. От там изтъкват още своята гордост с капитан Йовчев за това, че е реализирал своя дългогодишна мечта, за която е положил много усилия, воля, сила на духа и упование. Ръководството на учебното заведение му пожелава здраве, житейски радости и професионални успехи.

Морското училище „Никола Йонков Вапцаров“ е с богати традиции, които водят началото си от XIX век. Те включват съчетаването на теоретичното обучение с практиката, възпитанието в дух на дисциплина и екипност.

Royal Caribbean International е основана като Royal Caribbean Cruise Line през 1968 г. от три норвежки корабни компании: Anders Wilhelmsen & Company, I.M. Skaugen & Company и Gotaas Larsen. Две години по-късно, техният първи кораб е пуснат в експлоатация.

Вижте и

Под името на компанията плават 23 круизни кораба, които акостират на повече от 288 пристанища в 77 страни на шест континента и посещават най-популярните дестинации в Бермудски острови и Карибите, Европа, Канада и Нова Англия, Аляска, Южна Америка, Азия, и Австралия и Нова Зеландия.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре