Сега четете
Румен Радев: България подобри значително организацията на охрана по границата с Турция

Румен Радев: България подобри значително организацията на охрана по границата с Турция

България подобри значително организацията на охрана по границата с Турция, инсталирахме нови технически системи, предприемаме действия за по-добра подготовка на служителите на гранична полиция. Нелегалната миграция е предизвикателство за обединена Европа и България като отговорен член на Европейския съюз полага огромен труд, за да се справи с това предизвикателство. Това заяви президентът Румен Радев на брифинг съвместно с австрийския канцлер Карл Нехамер в Елхово.

С военни хеликоптери двамата пристигнаха в Регионалната дирекция „Гранична полиция“ – Елхово, където е разположен Регионалният координационен център, част от Интегрираната система за наблюдение на българо-турската граница. Румен Радев и Карл Нехамер имаха работна среща и се запознаха с помещенията за задържане на опиталите се да влязат незаконно на територията на страната ни.

През изминалата година натискът над нашата граница нарасна рязко и действията на мигрантите стават все по-агресивни. В рамките само на четири месеца ние загубихме четирима полицаи, а други са ранени. За справяне с тази трудна ситуация България предприе бързи и решителни мерки, каза Румен Радев. Ние сме изправени пред мощна, добре организирана мрежа за трафик на мигранти. С центрове и клонове в различни държави членки на Европейския съюз, добави българският президент.
Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре