Сега четете
Буяр Османи: Пендиков се страхува да се върне заради заплахите

Буяр Османи: Пендиков се страхува да се върне заради заплахите

Християн Пендиков е изплашен как ще се върне в Охрид, защото продължава да получава заплахи в социалните мрежи. Това е споделил той на министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи по време на вчерашното посещение на външните министри на България и Република Северна Македония във ВМА при пострадалия в побой секретар на сдружението “Цар Борис Трети” в Охрид.

„Той е наш гражданин. Държавата трябва да създаде атмосфера на нулева толерантност към речта на омразата, защото тя няма да има край”, каза в интервю за ТВ 24 Буяр Османи.

Попитан защо е отишъл в София, защо самият Пендиков веднага е бил транспортиран за лечение там и дали конфликтът, при който е пострадал, има етническа или криминална основа, Османи отговори, че всеки гражданин на РМС има право да се лекува извън страната.

Вижте и

„Разговарях с майката на жертвата, която беше много обидена, защото медиите (в Република Северна Македония) и обществото определиха сина й като наркоман и наркодилър. Все пак всеки гражданин на Северна Македония може да има различен начин на мислене, но това не означава, че ние имаме право да даваме публични квалификации, да обиждаме, да оспорваме това как се чувства някой или да подхождаме с насилие”, каза Османи и добави, че неговата функция, като министър на външните работи, е да не допуска случаи, „които може би са под юрисдикцията на други институции, да придобият характер на влошени междудържавни отношения с България с всички последици, които може да има и по отношение на страната, и по отношение на междуетническите отношения”.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре