Сега четете
Открива се данъчната кампания за 2023 г. в София

Открива се данъчната кампания за 2023 г. в София

Открива се данъчната кампания за 2023 година. Местните данъци и такси в София могат да се плащат онлайн от днес, а от утре – 23 януари, и на каса в районните данъчни отдели, по банков път или чрез финансови посредници, съобщиха от Столичната община.

Срокът, в който може да се ползва 5% отстъпка за данък сгради и данък моторни превозни средства, е 30 април 2023 г., при условие че цялата дължима сума бъде внесена наведнъж. До края на април тази година е крайният срок и за първата вноска на такса битови отпадъци, припомнят от дирекцията „Общински приходи“ на Столичната община.

От 6 януари в София вече може да се плащаданък моторни превозни средства за 2023 г., като само за първата седмица от кампанията са платени 1,5 млн. лв. от 11 500 данъкоплатци. През цялата минала 2022 г. внесеният в бюджета данък МПС е общо 112,1 млн. лв., от които 65 млн. лв. са от физически лица. 122,7 млн. лв. са внесени в хазната на София през м.г. като данък недвижими имоти. От тези средства 61,5 млн. лв. са платени от физически лица – собственици на имоти.

Вижте и

При плащане на местните данъци и такси на части, сроковете, в които това трябва да се направи, без да се начислява лихва за забавяне, са – за данък недвижими имоти и данък МПС – 30 юни – първа вноска и 31 октомври – втора вноска. За такса битови отпадъци – четири вноски: 30 април, 30 юни, 30 септември и 30 ноември. Ставките за местните данъци и такси не са променени и са същите като през изминалите няколко години.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре