Сега четете
Драмата със „Златния гьол“ не е приключила

Драмата със „Златния гьол“ не е приключила

„Драмата със „Златния гьол“ още не е приключила, но уверяван тя ще приключи“.Това обяви служебният министър на земеделието Явор Гечев пред bTV.

 

Той обясни, че държавната фирма, която ще осъществява фитосанитарния контрол по границата с Турция, ще се създаде с решение на Министерския съвет. Тя ще е на подчинение на няколко ведомства – министерството на финансите, на земеделието и на транспорта, както и агенция по храните, в това число агенция „Митници“. Те ще контролират дейността ѝ.Гечев заяви, че закриването на тази фирма няма да е лесно.

Драмата с прекъсването на договора все още не е приключила напълно.

„Винаги всяка заповед на земеделския министър се обжалва. Не очаквах толкова лесно да стане нищо, защото винаги има условности. Ние се готвим по отношение на това наистина да въведем реален контрол, включително и с решението на Министерски съвет“, обясни Гечев.Гечев коментира и цените, като заяви, че може да се очаква лек спад в цената на хляба.

Вижте и

„Земеделският министър трябва да се грижи и за земеделците. Хлябът не е чак толкова голям проблем, но млечните продукти вече поскъпнаха изключително много“, посочи той.

Гечев каза също, че спекулата винаги е била на дневен ред, особено в случаи като сега, когато има масова психоза.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре