Сега четете
Дори контузен, Джокович би Григор Димитров

Дори контузен, Джокович би Григор Димитров

Григор Димитров претърпя горчива загуба срещу Новак Джокович в III кръг от Откритото първенство на Австралия по тенис. Първата ракета на България (№28 в света) имаше шанса да се изправи срещу сръбския №5 в ранглистата в момент, в който той е измъчван от контузия в бедрения мускул на левия крак, но въпреки това не успя да спечели нито сет – 6:7 (7), 3:6, 4:6 след над три часа игра на централния корт „Род Лейвър Арина“ в Мелбърн.

31-годишният българин изигра като цяло силен мач срещу носителя на 21 титли от Големия шлем, но сърбинът продължава да изглежда недосегаем в класиката в Мелбърн. Дори и на 35 години, дори и на практика на куц крак, той продължава да преследва своя юбилеен 10-и трофей в първата за годината „мейджър“ надпревара.

Григор допусна пробив още в първия гейм от мача и впоследствие изоставаше с 3:5, когато отрази първите три сетбола при свое подаване. При 5:4 пък Джокович сервираше за частта, но българинът успя да върне брейка при изобщо първата си възможност в мача.

На свой ред Димитров получи два шанса да затвори сета в сервиса на сърбина при 5:6, но бившият №1 в света ги спаси и се стигна до неизбежния тайбрек. Нашият тенисист взе първия си сервис, но загуби следващите два и изостана с 1:4 т. при предстоящи две подавания на опонента. Хасковлията върна единия минипробив още преди смяната на полетата, а от другата страна на мрежата изравни за 5:5. При 7:6 в своя полза дойде третият му сетбол, но Джокович отново се справи и повече не загуби точка.

В паузата между сетовете сърбинът поиска медицински таймаут и получи масаж на проблемното бедро от дежурния физиотерапевт. В началото на II сет двамата взимаха подаванията си до 6-ия гейм, в който Ноле нанесе своя решаващ удар и светкавично затвърди пробива за аванс от 5:2. Последва бърза размяна на геймове и втората част също отиде на сметката на 9-кратния шампион в турнира.

И III сет започна и се разви разочароващо за Димитров, който два пъти имаше геймбол в откриващото си подаване, но в крайна сметка допусна пробив след 11-минутен гейм. Веднага след това пък Григор стигна до две точки за връщане на брейка, но пропиля шансовете си с леки грешки. Тук някъде изглеждаше, че българинът окончателно е рухнал психически, защото той загуби и следващото си подаване – 0:3.

Вижте и

Въпреки това бившият №3 в света някак успя да върне единия пробив, но пък веднага допусна нов – 1:4. И отново Григор отказа да се предаде без бой, взимайки и следващия сервис гейм на Джокович и свивайки пасива си до минимум. Все пак сръбският хегемон успя да пресече финалната линия след 3:07 ч. битка.

За Новак Джокович това е 24-та поредна победа на АО, където той триумфира с титлата във всяко от последните си три участия – през 2019, 2020 и 2021 г. След като пропусна изданието през 2022 г. заради шумна депортация от Мелбърн, на 1/8-финалите през 2023 г. той ще се изправи срещу Алекс де Минор. Представителят на домакините преодоля III кръг с бърз успех над Бенжамен Бонзи (Франция) – 7:6 (0), 6:2, 6:1.

За Григор Димитров пък това беше 10-а загуба от общо 11 изиграни двубоя срещу бившия №1 в света.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
1
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре