Сега четете
Повдигат обвинение на Алек Болдуин за непредумишлено убийство

Повдигат обвинение на Алек Болдуин за непредумишлено убийство

Прокурори планират да обвинят актьора Алек Болдуин в непредумишлено убийство при смъртоносната стрелба във филма „Rust“ през 2021 г., съобщиха Си Ен Ен и БГНЕС. 

При стрелбата на снимачната площадка загина операторката Халина Хътчинс, след като беше улучена с боен патрон, изстрелян от реквизитен пистолет, държан от Болдуин.

Актьорът твърди, че не е натискал спусъка на пистолета и прехвърли отговорността за трагедията върху отговорника за оръжията и асистента по реквизита на филма, както и върху асистента на режисьора, който му е предал пистолета. Адвокатите на членовете на екипа обвиняват Болдуин в отклоняване на вината.

Обвинение ще получи и отговорникът за оръжията на филма „Rust“ Хана Гутиерес Рийд ще бъде обвинена в две обвинения за непредумишлено убийство на Халина Хътчинс на снимачната площадка.

През март 2022 г. Гутиерес Рийд каза, че не е била повикана да провери пистолета, от който е изстрелян боенният патрон. Тя направи изявлението в отговор на съдебно дело, в което Болдуин заяви, че Хътчинс му е казала да натисне спусъка.

Вижте и

На Болдуин и Гутиерес Рийд ще бъдат повдигнати „алтернативни обвинения“ за две непредумишлени убийства, което означава, че съдебните заседатели ще решат не само дали двамата са виновни, но и според кое правно определение за непредумишлено убийство.

Според окръжния прокурор, и в двата случая присъдата е до 18 месеца затвор и глоба до 5000 долара.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре