Сега четете
Александър Пулев: Министерството на иновациите и растежа осигури 5 млрд. лева по структурните фондове на ЕС

Александър Пулев: Министерството на иновациите и растежа осигури 5 млрд. лева по структурните фондове на ЕС

При започване на работа на служебния екип на Министерството на иновациите и растежа (МИР) нямаше нито една одобрена програма по структурните фондове на Европейския съюз, за които отговоря министерството.

С пълна мобилизация осигурихме базов ресурс и по двете програми имаме 5 млрд. лева осигурен ресурс в помощ на хората. За този резултат благодаря на всички колеги, каза Пулев. Това беше фаза едно на нашата работа. Сега, във фаза две, ударно отваряме процедури, за да дадем финансова инжекция по всички структурни фондове, каза министърът. В близките месеци ще бъдат отворени процедури по тези програми за един милиард лева, допълни Пулев.

МИР сертифицира 17 нови инвестиционни проекта, които ще създадат 1500 работни места и то условията на криза. Бях шокиран, че до идването на служебното правителство не бяхме дали нито лев в подкрепа на работодателите като насърчителни мерки. В кратък срок осигурихме над 18 млн. лева, каза още Пулев.

Вижте и

Служебният кабинет работи за хората, за инвеститорите и за предприемачите в България. В МИР работим на пълни обороти, за да подкрепим хората и да дадем нужната глътка въздух на фирмите, и доказахме, че не сме бюрократи, каза още министър Александър Пулев.
Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре