Сега четете
Гълъб Донев: Заварихме държава „на пауза“, в която връзките за взаимодействие бяха прекъснати

Гълъб Донев: Заварихме държава „на пауза“, в която връзките за взаимодействие бяха прекъснати

Заварихме държава „на пауза“, в която връзките за взаимодействие бяха прекъснати, заяви служебният премиер Гълъб Донев на открито заседание за свършеното от кабинета през последните близо шест месеца.

Това служебно правителство е най-дълго управлявалото временно правителство, което нямаше дори 100 часа кредит на доверие, посочи премиерът. Според него то е правителство на действието в екип.

Гълъб Донев припомни, че кабинетът се е справил отлично с организацията  и подготовката на предсрочните избори на 2 октомври 2022 г. Изборите преминаха прозрачно и в съответствие със закона. Съществени нарушения не бяха констатирани. Изборната активност беше много ниска, за което отговорността не е на служебното правителство, подчерта той. Сега е моментът да припомним, че нашият кабинет се справи отлично с подготовката на изборите, каза служебният премиер.

Гълъб Донев отбеляза, че с днешното открито заседание за отчет кабинетът дава добър пример за отговорност при упражняването на властта. Възможно е и да поставим началото на една добре институционализирана рамка. Защото отчетността е основен принцип на доброто управление, каза премиерът. Той изрази съжаление, че този принцип се пренебрегва в дейността на изпълнителната власт. Ако изключим последните служебни правителства след 2009 г., нито едно правителство не е представило отчет за действията си в края на своя частичен или пълен мандат, каза Донев. Той направи уточнението, че кабинетът е тук не за да отчита дейност, нито да се похвали в контролирана среда, а за да представи резултатите от дейността на правителството, които промениха живота на хората в България към по-добро.

Вижте и

Постигнатите резултати се дължат главно на екипния принцип за работа и на подобрената координация в изпълнителната власт, както и на партньорството на кабинета с местната власт и неправителствените организации, подчерта служебният премиер.

По думите му постигнатият напредък за подобряване на комуникацията и координацията в системата на изпълнителната власт е невидим, но не бива да се подценява, защото от него зависи ефективността на управлението.
Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре