Сега четете
Българският филм “Имало едно време един уестърн” ще бъде показан в МоМа, Ню Йорк

Българският филм “Имало едно време един уестърн” ще бъде показан в МоМа, Ню Йорк

Българският филм “Имало едно време един уестърн” на Борис Десподов ще бъде прожектиран през февруари в Музея на съвременното изкуство в Ню Йорк – MoMа. Това съобщават от Националния филмов център, който финансово подкрепя продукцията.

Между 3 и 21 февруари МoMA отбелязва родената в Тунис италианска актриса и активистка за правата на жените Клаудия Кардинале с ретроспектива, която обхваща почти 70-годишната ѝ кариера и включва около 20 филма.

Въпреки че е почитана от цял свят заради сладострастната си красота, Кардинале внася емоционална уязвимост и интелигентност в многобройните си разнообразни роли (тя владее италиански език, френски, английски, испански, сицилиански диалект и тунизийски арабски) и е сътрудничила с толкова различни режисьори като Федерико Фелини и Лукино Висконти, Абел Ганс и Александър Макендрик, Серджо Леоне, Вернер Херцог и Ричард Брукс.

Вижте и

В допълнение към класически филми като „Роко и неговите братя“ и „Леопардът“ на Висконти, „Имало едно време на Запад“ на Леоне и „8 1⁄2“ на Фелини, тази ретроспектива включва работата ѝ с Мауро Болонини, Валерио Зурлини, Паскуале Скуитиери и Марко Белокио, както и селекция от международни филми. Сред тях, освен българската лента, са също „Професионалисти“ на Ричард Брукс, „Не правете вълни“ на Александър Макендрик и „Гебо и сянката“ на Маноел де Оливейра.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре