Сега четете
Нов сайт по повод Фестивалът „Сурва“ ще улеснява посетителите и гостите на града

Нов сайт по повод Фестивалът „Сурва“ ще улеснява посетителите и гостите на града

Международният фестивал на маскарадните игри „Сурва“ в Перник обнови интернет страницата си, съобщиха организаторите на събитието.

Новият сайт съдържа актуална информация за настоящото издание на маскарада. В страницата могат да бъдат открити също любопитни факти около историята на фестивала, местната традиция „Сурова“, включена в Представителния списък на ЮНЕСКО на нематериалното културно наследство на човечеството, програма на съпътстващи културни събития по време на Пернишкия фестивал – изложби, работилници за маски и др.

За улеснение на гостите на Перник, които ще присъстват на „Сурва“, в сайта на проявата е достъпна информация за забележителности в града, места за настаняване и паркиране, както и разписание на обществения транспорт.

Интернет страницата на маскарада има версия на английски език и е съвместима с мобилни устройства. До дни в нея ще бъде публикувана и пълната програма на тридневните маскарадни дефилета.

През сайта на „Сурва“ всеки журналист или фотограф има възможност да заяви своята акредитация за отразяване на събитието.

Тази година мащабното събитие ще се проведе от 27 до 29 януари. Тържествата започнаха две седмици по-рано с народния празник Сурова – в нощта на 13 срещу 14 януари.

Вижте и

В рамките на фестивала ще бъде проведено и традиционното младежко маскарадно дефиле „Сурвакариада”.

Рекорден брой участници ще представят своите традиции и обичаи в 29-ото издание на международния фестивал на маскарадните игри „Сурва“ в Перник. Близо 10 000 души от България и чужбина ще дефилират през трите фестивални дни в европейската карнавална столица на сурвакарските игри – Перник.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре