Сега четете
На Australian Open забраниха знамената на Русия и Беларус

На Australian Open забраниха знамената на Русия и Беларус

Организаторите на Australian Open обявиха, че забраняват развяването на флаговете на Русия и Беларус на територията на „Мелбърн парк“, където се провежда първият турнир по тенис от Големия шлем за сезона. Мярката е предприета след жалба от посланика на Украйна в страната.

Василий Мирошниченко, който е посланик на Украйна в Австралия и Нова Зеландия, публикува снимка от понеделник, на която се вижда руско знаме, закачено на храст до корта, където неговата сънародничка Катерина Байндл играе мача си от първия кръг.

„Остро осъждам публичното издигане на руското знаме по време на мача на украинската тенисистка Катерина Байндл на Откритото първенство на Австралия днес“, написа той в „Туитър“. „Призовавам Тенис Австралия незабавно да приложи своята политика за „неутрално знаме“.

След началото на войната в Украйна тенисисти от Русия и Беларус имат право да участват в международни тунири, но под неутрален флаг. Единственото изключение беше „Уимбълдън“, където беше наложена забрана.

От „Тенис Австралия“ реагираха на призива на украинския посланик и съобщиха в началото на втория състезателен ден: „Знамената на Русия и Беларус са забранени на място по време на Откритото първенство на Австралия.

Първоначалната ни политика беше, че феновете могат да ги внасят, но не могат да ги използват, за да предизвикват смущения. Вчера имахме инцидент, при който знаме беше поставено на корта“.

Вижте и

Състеателката от Беларус Арина Сабаленка заяви, че разбира. „Наистина си мислех, че спортът няма нищо общо с политиката, но ако всички се чувстват по-добре по този начин, тогава е добре.

Ако Тенис Австралия е взела това решение, за да се почувства по-добре, добре. Те са го направили, а аз какво мога да направя“, каза тя след успеха си в първи кръг.

Ден по-рано втората ракета на Украйна Марта Костюк заяви, че няма да подаде ръка на тенисистките от Русия и Беларус, които според нея не са направили достатъчно, за да се обявят срещу войната.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре