Сега четете
Двама български граждани са задържани и обвинени за опит за контрабанда на марихуана през „Капитан Андреево“

Двама български граждани са задържани и обвинени за опит за контрабанда на марихуана през „Капитан Андреево“

Окръжна прокуратура – Хасково е привлякла като обвиняеми двама български граждани за опит за контрабанда на марихуана, съобщиха от държавното обвинение.

 

Случаят със З.Д., на 35 г., и Х.А., на 46 г., е от 15 януари, когато на Граничния контролно-пропускателен пункт „Капитан Андреево“ пристига лек автомобил  „Форд Галакси“, в който пътували от България за Турция двама мъже – български граждани.

 

По информация на пресцентъра на Агенция „Митници“ превозното средство е селектирано  за щателна митническа проверка, при която в резервната гума са открити 16 полиетиленови вакуумирани плика. Пликовете съдържали зелена тревиста маса, която при полеви наркотест реагирала на марихуана. Наркотичното вещество е с общо бруто тегло 4,820 кг и е на стойност 19 280 лева.

 

Двамата мъже и превозното средство, послужило като средство за извършване на нарушението, са задържани.

 

Вижте и

От Окръжна прокуратура – Хасково уточняват, че двамата задържани са със 72-часова мярка за задържане, а по случая е образувано досъдебно производство, което се извършва от разследващ митнически инспектор. Предстои Окръжна прокуратура – Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

 

В края на януари 2022 г., отново за опит за контрабанда на марихуана на Граничния контролно-пропускателен пункт „Капитан Андреево“, бяха задържани трима български граждани. Тогава в газовата бутилка бе открит полиетиленов чувал със суха зелена листна маса и тегло 6,650 килограма.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре