Сега четете
България дава арестувания от барети Дейвид Бодил на Великобритания

България дава арестувания от барети Дейвид Бодил на Великобритания

Състав на Плевенски окръжен съд постанови решение по наказателното дело във връзка с екстрадирането на шумно арестувания от барети в плевенско село британски гражданин Дейвид Бодил, с което той ще бъде предаден на Великобритания.

Британският гражданин в откритото съдебно заседание по делото, провело се на 12 януари, даде съгласието си да бъде екстрадиран в Кралство Великобритания. Срокът, в който това съгласие е могло да бъде оттеглено, е изтекъл в полунощ на 16.01. и Бодил не се е възползвал от това свое право, съобщават от съда.

В издадената Заповед за арест от съд в Кралство Великобритания е посочено, че въпреки, че на обвиняемия са били повдигнати обвинения за четири допълнителни престъпления, те няма да бъдат включени и спрямо исканото лице няма да се води наказателно производство за тях.

Вижте и

Ще се води наказателно производство само за притежание на взривни вещества при обстоятелства, които да породят подозрение, че не ги притежава със законна цел, което е престъпление по Закона за взривните вещества от 1883 година, за което е предвидено наказание „доживотен затвор“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре