Сега четете
Тарифата за прекарване на мигранти стига до 10 000 евро на човек

Тарифата за прекарване на мигранти стига до 10 000 евро на човек

Тарифата за трафика на един мигрант е между 2000 и 3000 евро, но ако групата е от по-малко хора, се ползва с VIP услуга и тогава цената достига до 10 000 евро на човек.

Това обявиха говорителят на главния прокурор Сийка Милева и представители на МВР на пресконференция за съвместната операция за противодействие на нелегалната миграция.

Милева даде подробности за схемата, по която се прекарват хората. В Турция, България, Сърбия има по един главен организатор. Всеки от тях изгражда система с отговорници за осигуряване на шофьори, които транспортират мигрантите от точка А до точка Б, други са ангажирани с осигуряването на квартири.

След като престоят определен период в страната, са отвеждани до точка на сръбско-българската страна, където се поемат от сръбските организатори. Заплащането се извършва, когато основният организатор от турска страна потвърди, че мигрантите са преминали в Сърбия, поясни Милева. Любопитна подробност е, че все по-често трафикантите са ескортирани от пилотни автомобили, шофирани от жени, за да не будят подозрение.

Вижте и

По думите на зам.-шефа на ГДБОП Любомир Николов организаторите са превеждали мигрантите дори с автобуси и кемпери. А директорът на ГД „Гранична полиция“ Росица Димитрова обясни, че профилът на мигрантите се е променил – често са агресивни и използват ножове.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре