Сега четете
Румен Радев: Политиката на служебния кабинет за оползотворяване на всички възможности пред България трябва да се следва от всички правителства

Румен Радев: Политиката на служебния кабинет за оползотворяване на всички възможности пред България трябва да се следва от всички правителства

Служебният кабинет прави максималното да оползотвори всички възможности пред него, така че да работи добре в името на България. Политиката като изкуство да се оползотворяват възможности, би трябвало да се следва от всички останали правителства. Това заяви президентът в отговор на журналистически въпрос, свързан с възможностите за приемственост при следващ редовен кабинет.

На въпрос за избора му да връчи третия мандат на парламентарната група на „БСП за България“ държавният глава подчерта, че е търсил партията, която има най-голям шанс да състави правителство. По думите му формацията е съхранила диалога, не е побързала да поставя червени линии и в много случаи е показала, че е готова на компромис и решения, които да са общи за голяма част от партиите в парламента.  Румен Радев посочи и че в решението си не се е ръководил от разкритията на прокуратурата за „Нексо“. „Но наистина този казус има потенциала да повлияе върху едно бъдещо правителство с мандат на „Демократична България“, подчерта още президентът.

В отговор на въпрос за възможностите за предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост президентът Радев подчерта, че процесът ще бъде изключително сложен и служебното правителство трябва внимателно да обмисли по какъв начин и с какви аргументи ще подходи към него, така че да постигне успех.

Вижте и

Държавният глава участва в кръгла маса на тема „Българската енергетика – Стратегия ‪2023-2053“, организирана от Министерството на енергетиката.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре