Сега четете
Румен Радев: Не съм се ръководил от скандала с Nexo при своя избор за връчване на третия мандат

Румен Радев: Не съм се ръководил от скандала с Nexo при своя избор за връчване на третия мандат

Не съм се ръководил от скандала с Nexo при своя избор за връчване на третия мандат. Той избухна, след като аз бях взел своето решение. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти преди началото на кръглата маса на тема „Българската енергетика – Стратегия 2023-2053“.

Наистина този казус има потенциала да повлияе върху ефективната работа на едно бъдещо правителство с мандат на „Демократична България“, това го виждаме всички, коментира Радев.

Президентът Румен Радев връчи вчера на председателя на ПГ на „БСП за България“ Корнелия Нинова третия проучвателен мандат за съставяне на правителство. При връчването на мандата той каза, че се е спрял на БСП в търсене на най-голям шанс за съставяне на работещо редовно правителство с ясна политическа отговорност.

БТА припомня, че първият мандат бе връчен на 5 декември на кандидата, излъчен от най-голямата парламентарна група ГЕРБ-СДС. Те посочиха като кандидат за министър-председател проф. Николай Габровски. Той проведе срещи с парламентарните групи и на 12 декември представи на президента изпълнен мандат за съставяне на правителство. Съставът и структурата на кабинета, предложен от проф. Габровски, бяха предложени за гласуване в парламента на 14 декември, но не получиха нужната подкрепа.

Вижте и

Така се стигна до връчване на втория проучвателен мандат на акад. Николай Денков, номиниран за министър-председател от втората по големите парламентарна група, тази на „Продължаваме Промяната“. Президентът връчи втория мандат на 3 януари тази година. Николай Денков също направи поредица от срещи с различните парламентарни групи и предложи на парламента декларация с приоритети за съставяне на правителство. Документът бе отхвърлен от Народното събрание и акад. Денков върна празна папка на президента на 9 януари.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре