Сега четете
Проф. Костадин Ангелов във Велико Търново: Единствена ГЕРБ от партиите в парламента не искаше избори

Проф. Костадин Ангелов във Велико Търново: Единствена ГЕРБ от партиите в парламента не искаше избори

Кметът Даниел Панов: Инатът на „промяната“ блокира държавата и общините

 ГЕРБ-СДС беше единствената политическа сила в 48-о Народно събрание, която не искаше поредните избори. Това заяви на пресконференция във Велико Търново народният представител проф. д-р Костадин Ангелов. Той бе категоричен, че още от началото на настоящия парламент ГЕРБ-СДС са доказали, че могат да правят компромиси и много големи отстъпки в името на България.

„Още преди връчването на първия мандат нашият председател Бойко Борисов говореше за лидерска среща за посоките пред България и ценностите. Но компромисите трябваше да бъдат правени и от останалите партии и коалиции, а голяма част от тях не са достигнали до това ниво. Насреща си видяхме ясен сценарий, в основата на който е „Продължаваме промяната“ – страната да бъде заведена на избори. „Коалицията на омразата“ е причината, ако отидем на нови избори и затова възможността за реализация на третия мандат е минимална“, коментира проф. Ангелов.

На въпрос за позицията на ГЕРБ относно третия мандат проф. Ангелов посочи, че първо трябва да стане ясно дали БСП изобщо ще оправят покана за разговори. „Нека чуем какво ще предложат – може да е нещо, неочаквано дори за тях. Все пак политиката е изкуство на възможностите и на невъзможностите“, подчерта народният представител.

Заедно с проф. Костадин Ангелов в брифинга пред медиите участваха неговият колега в НС Димитър Николов, областният лидер на ГЕРБ във Велико Търново и кмет на старопрестолния град Даниел Панов, кметовете на Горна Оряховица, Лясковец, Елена и Свищов – Добромир Добрев, Ивелина Гецова, Делян Млъзев и Генчо Генчев. Кметовете бяха категорични по времето на кабинета „Борисов 3“ е имало ясна посока на развитие, очертана през държавните политики и по региони.

Само за Великотърновска област с държавна подкрепа са реализирани инфраструктурни проекти за над 160 милиона лева – и в десетте общини, и по републиканските пътища в региона. В градовете и селата се ремонтираха ВиК-мрежи, улици, площади, обновяваха се училища, детски градини, социални услуги, спортни и здравни обекти, припомни Даниел Панов. А управлението на „промяната“ – с „изчегъртване“ и на инат, доведе единствено до блокиране на държавните институции и на и общините. Местната власт единствена успя да остане стабилна и на нея разчитат гражданите“, категоричен бе Панов.

Вижте и

В тези две години държавата бе счупена и докарана почти до състояние на анархия от „Продължаваме промяната“ – една криптопартия, при която всичко е скрито – финансови отчети, мостовете над Дунав, тунелите под Стара планина, танкерите с газ, меморандумът с „Джемкорп“, дори заплатите на лекарите, обобщи проф. Костадин Ангелов.

Политическата криза пречи на каквото и да било планиране, политики и инвестиции, посочиха още кметовете. Там, където се работи по инфраструктура, е основно със средства по европейски програми или с пари, отпуснати от кабинета „Борисов 3“. В ГЕРБ никога не е имало двоен стандарт към общините. Докато „промяната“, освен че блокира местната власт, доведе цяла Северна България до застой, коментира народният представител Димитър Николов. Примерите – спрените магистрали „Хемус“ и Русе – Велико Търново и провалянето на интермодалния терминал в Горна Оряховица.

Автор: Мирослав Дечев

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре