Сега четете
Иван Гарелов отбелязва 80 години с книга „Рокендрол, шпионаж и… последен танц“

Иван Гарелов отбелязва 80 години с книга „Рокендрол, шпионаж и… последен танц“

Журналистът Иван Гарелов ще отбележи 80-ия си рожден ден на 6 февруари с представяне на новата си книга „Рокендрол, шпионаж и… последен танц“. Това съобщават издателите от „Труд“.

Книгата обобщава как се е променил начинът ни на живот, как младите се изправят срещу системата на културно ниво и как рокендролът навлиза в България след падането на Берлинската стена.

По думите на Иван Гарелов идейното сближаване между младите хора от двете системи започва през 1968 г. „Оттук нататък реакциите ни на събитията ставаха все по-сходни. Езикът на това сближение беше рокендролът, който беше нещо много повече от музика. Когато падна Стената, символ на студената война, мнозина се почувстваха победители.

ападът срещу Изтока, ЦРУ срещу КГБ, демокрацията срещу комунизма… А победител в голямата битка за нашето бъдеще, в битката на свободата и любовта срещу омразата и войната, беше не някой друг, а рокендролът“, допълва авторът.

Иван Гарелов е роден на 6 февруари 1943 г. в Смилец. Завършил е Софийския университет със специалност „Журналистика“. През годините той е работил като редактор – първо във в. „Народна младеж“ (1968 – 1969), а след това в Българската телеграфна агенция (1970 – 1973). От 1973 г. до 2000 г. е в Българската национална телевизия като заместник главен редактор и продуцент, водещ и продуцент на обзорното информационно-политическо предаване „Панорама“. По-късно работи и в други телевизии.

Вижте и

Автор е на книги като „Идвам от Израел“, „Атила срещу Афродита“, „Недалеч и неотдавна“, „Тук и сега“ и „Неизпратени писма до Маргарита“.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре