Сега четете
Джим Кери направи 61

Джим Кери направи 61

Една от най-вдъхновяващите истории в Холивуд е тази на канадския актьор Джим Кери, който е считан за един от най-забавните живи комици и днес навършва 61 години.

Щури комедии като „Ейс Вентура“, „Маската“ и „От глупав по глупав“ вече са се превърнали в класика и забавляват поколения зрители. Но за да стигне на мястото, на което се намира сега, Джим Кери е трябвало да мине през много трудности.

Като младеж Пърси Кери, бащата на Джим, е мечтаел да бъде комедиант, но никога не се е пробвал в това поприще. Бил убеден, че с него няма как да се издържа. Вместо това станал счетоводител – сигурна и доходоносна професия. Той обаче успял да предаде любовта към комедията на сина си.

Когато Джим Кери бил на 12 години, баща му загубил сигурната си работа, а с това и дома си. Цялото семейство трябвало да заживее в каравана, а Пърси Кери да работи каквото му попадне, за да може да ги изхранва.

Когато бил на 16 години, на Джим му се наложило да напусне училище, за да се хване на работа и да помага на семейството си. Така станал чистач във фабрика за гуми.

Въпреки трудностите, младият мъж не се отказал от мечтата си да стане комик. Открил, че има силата да разсмива хората и искал да си изкарва прехраната точно с това. Джим получавал силна подкрепа от баща си, който виждал в изгледите за успех на сина си шанс да изпълни собствената си мечта.

В крайна сметка Джим се престрашил да опита и участвал в истинско стендъп комедийно шоу. Заедно с баща си, подготвил шегите и се изправил пред публика в комедиен клуб в Торонто.

Резултатът от това първо шоу бил катастрофален.

Вижте и

Джим се провалил, а публиката не само не се смяла на шегите му, но и го изпратила с освиркване.

Това не отчаяло младия мъж, който продължил да се изявява пред публика, а шегите и изпълнението му ставали все по-добри. Докато един ден не бил поканен на турне с комедийна трупа, начело с актьора Родни Дейнджърфийлд.

Следващата стъпка за Джим Кери били САЩ, където започнал да се снима в телевизията и в малки роли в киното. Това не били кой знае колко доходоносни участия и единственото място, в което Кери можел да си позволи да живее, бил килерът на негов приятел актьор.

Един ден, донякъде обезсърчен от трудния път към успеха, Джим Кери решил да се вдъхнови сам и си написал чек за 10 милиона долара – съвсем истински, като изключим факта, че нямал толкова пари в банковата си сметка. От тогава започнал да го носи винаги със себе си.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре