Сега четете
Грипна епидемия е обявена и в областите Ловеч, Пазарджик и Габрово

Грипна епидемия е обявена и в областите Ловеч, Пазарджик и Габрово

Грипна епидемия е обявена и в областите Ловеч, Пазарджик и Габрово, съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопзването. Временни противоепидемични мерки в трите области се въвеждат за периода от 18 до 24 януари.

Областите в страната, в които към момента е обявена грипна епидемия са Ловеч, Пазарджик и Габрово, Стара Загора (за периода 17-23 януари), Шумен (за периода 13-18 януари) и Бургас (за периода 12-17 януари). Учебният процес в шестте области се преустановява за съответния период на обявената грипна епидемия.

Временните противоепидемични мерки предвиждат преустановяване на плановите консултации на бременни жени и на деца, преустановяване на профилактичните прегледи, на задължителните имунизации и реимунизации в извънболничната помощ. Временно се преустановяват и свижданията в лечебните заведения. Засилва се провеждането на ежедневен филтър в детските заведения, като не се допускат до работа заболели лица от персонала.

Вижте и

Лечебните заведения трябва стриктно да спазват нормативните изисквания за превенция и контрол на вътреболнични инфекции, включително засилване на контрола по достъп на външни лица, носене на защитни маски за лице, дезинфекция.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре