Сега четете
ГЕРБ няма да подкрепи кабинет на БСП, идват избори

ГЕРБ няма да подкрепи кабинет на БСП, идват избори

И третият опит за съставяне на кабинет в 48-ото НС ще се провали. ГЕРБ-СДС няма да подкрепи кабинет на БСП, а с това се изпариха и последните надежди за редовно правителство. Така, ден след връчването на мандата, вече е сигурно, че отиваме на нови избори.

„Може да се разговаря, но нашата позиция ще бъде много твърда, защото имаме решение на конгрес“, добави той, припомняйки решението на националния орган на ГЕРБ, според което партията не може да влиза в управление с БСП.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на заседание на парламентарната група, излъчвано на живо във фейсбук профила му.

Той каза, че се съмнява дори, че ще получат покана за лидерска среща от левицата, но ако получат – то те ще отидат.

От думите на Борисов стана ясно, че ГЕРБ е обидена на левицата, че по време на преговорите за първия мандат, БСП е отказала подкрепа още преди да види проектокабинета на проф. Габровски.

Все пак обаче Борисов видя „огромен“ шанс за кабинет. Той припомни, че ДПС е управлявало с БСП, а левицата – с ПП и ДБ. Той заяви, че ролята на ИТН може да бъде поета от БВ и да се състави правителство, за да се спестят 100 млн. лв. за провеждането на нови отговори.

Вижте и

Сметките показват обаче, че ПП, БСП, ДБ и БВ имат само 109 гласа, които са недостатъчни, за формирането на кабинет, а и ПП заяви, че едва ли би го подкрепила. Разделителните линии са съдебната реформа и прокараните промени в Изборния кодекс. Очаква се подобна позиция и от „Демократична България.“

Което означава, че вървим към избори.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре