България дава арестувания от барети Дейвид Бодил на Великобритания

Състав на Плевенски окръжен съд постанови решение по наказателното дело във връзка с екстрадирането на шумно арестувания от барети в плевенско село британски гражданин Дейвид Бодил, с което той ще бъде предаден на Великобритания.

Британският гражданин в откритото съдебно заседание по делото, провело се на 12 януари, даде съгласието си да бъде екстрадиран в Кралство Великобритания. Срокът, в който това съгласие е могло да бъде оттеглено, е изтекъл в полунощ на 16.01. и Бодил не се е възползвал от това свое право, съобщават от съда.

В издадената Заповед за арест от съд в Кралство Великобритания е посочено, че въпреки, че на обвиняемия са били повдигнати обвинения за четири допълнителни престъпления, те няма да бъдат включени и спрямо исканото лице няма да се води наказателно производство за тях.

Вижте и

Ще се води наказателно производство само за притежание на взривни вещества при обстоятелства, които да породят подозрение, че не ги притежава със законна цел, което е престъпление по Закона за взривните вещества от 1883 година, за което е предвидено наказание „доживотен затвор“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре