Сега четете
17 % от първия етап на скоростната ж.п. линия от Истанбул до България са завършени

17 % от първия етап на скоростната ж.п. линия от Истанбул до България са завършени

Седемдесет процента от първия етап на проекта за високоскоростна железопътна линия от Истанбул до българската граница са завършени, съобщи валията на турския окръг Одрин Хюршат Кърбъйък, цитиран от в. „Йени акит“.

Първият етап от проекта за ж.п. линия от Капъкуле/Капитан Андреево до Халкалъ, Истанбул, обхваща участъка между Капъкуле и Черкезкой. Очаква се 153-километровата линия в този участък да бъде напълно завършена догодина.

„Тази линия ще интегрира града ни (Одрин) с Истанбул, от една страна, и с Европа, от друга“, каза валията, според когото изгражданият железен път ще предложи чудесни възможности както за товарните, така и за пътническите превози.

Вижте и

Железопътната линия Капъкуле-Халкалъ с дължина 229 км е част от т.нар. Железен път на коприната, който ще свърже Лондон и Пекин. Когато линията бъде завършена, влаковете ще могат да се движат по нея със скорост от 200 км/ч. Това ще съкрати времето за пътуване от българската граница до Истанбул на час и 35 минути (от три и половина часа сега) за пътническите превози и на 3 часа и 35 минути (от осем сега) за товарните.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре