Сега четете
Свищовският университет сам се прехвърли на онлайн обучение

Свищовският университет сам се прехвърли на онлайн обучение

Стопанската академия в Свищов изненадващо е преминала на онлайн режим, въпреки че в момента няма нормативно основание лекции и изпити да се провеждат в електронна среда.

Ректорът на академията проф. Мариана Божинова обясни, че това е само временно и то заради сериозни технически проблеми с отоплението.

Онлайн обучението в университетите бе разрешено по време на ковид пандемията, като въвеждането му ставаше със заповеди на здравния министър. След отпадането на всички ограничителни мерки обаче и дистанционните лекции бяха прекратени. В момента няма законово основание висшите училища да обучават от разстояние студентите си, освен ако нямат акредитация специално за дистанционно обучение. Не такъв е случаят със Стопанската академия в Свищов. Студентите там са били уведомени преди дни, че преминават към онлайн лекции, като включително и изпитите им ще се провеждат електронно от разстояние.

Вижте и

„По неофициален начин разбрах, че сме излезли онлайн. В университета ми казаха, че всички студенти сме получили имейли на електронни пощи. Като проверих, действително намерих в пощата си съобщение за това. Но официална заповед за преминаване към обучение от разстояние в електронна среда нямаме“, сподели студент в трети курс в Свищовския вуз. Сред причините, които самият той е разбрал, за преустановяване на присъственото обучение, са настъпващият грип, както и липсата на парно, вкл. в общежитията. „Казаха, че няма да пуснат парното. Затова и го освободих и се прибрах в родния си град“, посочи той. Негови колеги са разбрали за онлайн обучението овреме и направо са си останали по родните места. Част от тях вече са имали и изпити онлайн – например в сряда – 11 януари, когато се е провел един от тях от дистанция.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре