Сега четете
НАП: Само 170 души признават, че са зависими от хазарт

НАП: Само 170 души признават, че са зависими от хазарт

Близо 170 души са подали заявление за вписване в регистъра на хазартно уязвимите лица за по-малко от месец, съобщават от Националната агенция за приходите (НАП).

От 12 декември м.г., след двегодишно прекъсване, НАП поднови поддържането на списъка с хора, които смятат, че имат или биха могли да развият хазартна зависимост. Регистърът не е публичен. Достъп до него имат само ограничен брой служители, определени от изпълнителния директор на НАП и хазартните оператори, посочват от приходната агенция..

Организаторите на хазартни игри могат да заявят връзка към регистъра през новата електронна услуга „Предоставяне на справка за уязвимите лица от регистъра по чл. 10г, ал. 1 от Закона за хазарта“, която е активна в е-портала на НАП. Те трябва да подадат заявление за достъп с квалифициран електронен подпис (КЕП), което се потвърждава от служител на НАП.

Всеки, който смята, че не може да контролира времето, прекарано в хазартни игри и средствата, които изразходва за участие в тях, може да подаде Искане за вписване в регистъра, посочват от НАП.

Вижте и

Документът може да се внесе  в офис на приходната агенция или да се изпрати по имейл [email protected], като в този случай трябва да е подписан с КЕП. В искането има възможност да се посочи конкретен период, за който да се извърши вписването, като той не може да бъде по-кратък от две години, се отбелязва в съобщението.

В действителност зависимите от хазарт са много повече. Според психиатри това е третата по значимост зависимост. Те твърдят, че регистрация вероятно си правят само хора, които са били изхвърляни от игрални зали заради неразумно поведение.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре