Сега четете
Готвят по-солени санкции за пияни шофьори и нарушители на пътя

Готвят по-солени санкции за пияни шофьори и нарушители на пътя

8 точки от талона ще отнема КАТ на шофьорите, хванати с алкохол в кръвта от 0.5 до 0.8 промила. Промените са предвидени в Наредбата за контролните точки, внесени от служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Те са публикувани в портала за обществено обсъждане.

Увеличават се санкциите за всички шофьори, които си позволят да се качат зад волана след употреба на алкохол. Водачите, хванати да карат с над 0.8 на хиляда до 1.2 на хиляда включително, освен глобата, ще губят 12 контролни точки. При повторно провинение санкцията ще бъде 20 точки от талона вместо сегашните 15.

От 12 на 18 точки се покачва наказанието за превишаване на скоростта от 50 км/час в населено място. Системните нарушители на това правило ще се разделят с 26 точки от талона си.

За неправилно изпреварване, ако от това е създадена непосредствена опасност за движението предложението е да се увеличават отнеманите контролни точки от 10 на 13.

Вижте и

Предвидено е и ново нарушение – за каране в аварийната лента на автомагистрала, което ще се санкционира с 10 контролни точки.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре