Сега четете
Борис Бонев: След 17 години управление на ГЕРБ в София, трябва да има нов обединен фронт

Борис Бонев: След 17 години управление на ГЕРБ в София, трябва да има нов обединен фронт

След 17 години управление на ГЕРБ в София, трябва да има нов обединен фронт. Такова мнение изрази в ефира на „Здравей, България” председателят на новата партия „Спаси София” Борис Бонев.

„След дълго време изоставяне на тежки реформи, трябва да получим необходимото обществено доверие, за да ги извършим. Някои от тях ще бъдат непопулярни”, уточни Бонев. По думите му партията е готова както за обединено, така и за самостоятелно явяване на избори. И допълни, че на този етап разговорите им с другите партии са за приоритети. Първите избори, в които ще участват, ще бъдат местните наесен.

„Това личи и от името ни – „Спаси София”. Сами сме решили да се ограничим до местната политика. Всеки човек трябва да се развива там, където се чувства подготвен“, смята председателят на „Спаси София”.

На въпрос вижда ли конкуренция в лицето на председателя на Общинския съвет на София Георги Георгиев, Бонев каза следното: „Няма как да ме е страх от човек, който от вчера е започнал да се занимава със софийските теми. Като гледам, за него мотив е да бяга от проблема, да не поема отговорност и винаги друг да е виновен. Това много напомня на управлението на Йорданка Фандъкова. София има нужда от много по-амбициозно и решително управление. Градът ни изостава от много градове на Балканите. Продължаваме да си говорим за ремонти на ремонтите. Едни павета пред НС да не могат да бъдат наредени както трябва ясно показва какво е нивото на управление в момента”.

Той коментира и промените в градския транспорт в столицата. По думите му в момента има разпореждане да не се глобяват пътниците с месечни или годишни карти, които не са ги валидирали при качване.

„Никой не обясни защо е важно човек да си валидира документа. Тези данни могат да помогнат на градския транспорт да бъде по-оптимизиран, разписанията да бъдат синхронизирани”, каза още Бонев.

Вижте и

По думите му има причина да се премахне картата за една линия.

„Идеята е, че когато човек разполага с карта за всички линии, предпочита градския транспорт. Когато имате карта за една линия, тя обикновено е от вкъщи до работа. Тоест, когато отивате до парка или другаде, градският транспорт не ви е опция и се качвате на колата”, обясни Бонев.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре