Сега четете
„Блумбърг“: 14 български самолета Су-25 са в Украйна

„Блумбърг“: 14 български самолета Су-25 са в Украйна

Страни от НАТО са купили в България 14 щурмови самолета съветско производство Су-25 и са ги предали на Украйна. Това съобщава Блумбърг, като се позовава на нидерландския аналитичен проект Oryx, воден от бивш военен.

В публикацията на „Блумбърг“ не се говори за директни доставки на оръжия от България за Украйна, а за продадени на други държави, впоследствие продали на Киев.

Подобна информация се появи и през май м.г.. Тогава полски сайт обяви, че Украйна е получила 14 бойни самолета Су-25, които са дошли от „един от източните партньори“. Сайтът се позоваваше на украинската NEXTA. В публикацията се посочваше още, че осем от тях са били наскоро обновени в беларуските авиационни заводи в Барановичи.

Вижте и

За транспортирането бойните самолети са били предварително разглобени в Източна Европа. NEXTA от своя страна твърдеше, че единствената държава на НАТО, която все още разполага със Су-25, е България. По онова време от пресцентъра на Министерство на отбраната категорично отричаха, че изпратените самолети са български.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре