Сега четете
„Спаси София“ става партия

„Спаси София“ става партия

Борис Бонев допълни, че смята, че е подготвен за кметския пост и има качества за това.

Партия „Спаси София“ ще бъде учредена днес. В „Денят започва с Георги Любенов“ лидерът на формацията Борис Бонев заяви, че първото явяване на избори на формацията ще бъде на местния вот тази година.

Вече текат преговори с „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ в търсене на широк фронт срещу ГЕРБ. От „Спаси София“ са поставили условие за сътрудничество с двете формации да не колаборират с ГЕРБ на национално нивоВажно е никой да не си помисля от потенциалните ни партньори за колаборация с ГЕРБ на национално ниво. За нас това е условие, което, ако не се изпълни, ние няма да влизаме в подобен род разговори, за да не изпаднем в ситуация, в която нуждите от реформи за София падат жертва на политиката на национално ниво. Това вече го гледахме веднъж, когато РБ бяха в правителство с ГЕРБ и в София имаше проблеми. Тогава ние говорехме с представители на Реформаторския блок, но те казваха, че не могат да си позволят много да критикуват заради стабилността на правителството.

Ако не се стигне до съгласие с тях, сме готови да се явим и самостоятелно, но работим и влагаме цялото си усилие в това да не се явяваме самостоятелно. Важно е да има широк, обединен фронт за София, който не просто да гарантира разгромна победа над ГЕРБ на изборите, но да има необходимото обществено доверие, така че всички онези реформи, някои от които – за съжаление непопулярни, но необходими, да се случат.

Вижте и

Целите ни са победа на първи тур на местните избори в София, мнозинство в СОС и веднага след изборите да покажем, че София може да бъде управлявана по коренно различен начин“, посочи той.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре