Сега четете
Настимир Ананиев ще съди Слави Трифонов заради NEXO. Тече акция ‘Кал и каскети’

Настимир Ананиев ще съди Слави Трифонов заради NEXO. Тече акция ‘Кал и каскети’

Депутатът от „Продължаваме промяната“ Настимир Ананиев обяви пред БНТ, че ще съди лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов заради уронване на престижа му чрез клевети, свързани с криптобанката NEXO. И се закани, че към съдебната зала ще потегли всеки, който последва примера на шоумена.

Ананиев за пореден път декларира, че няма и никога не е имал нищо общо с NXO. Не е участвал в управителни органи на дружества и няма бизнес с Антони Тренчев.

„Да, познавам Антони Тренчев. Бяхме съпартийци в Движение „България на гражданите“ и бяхме народни представители. В началото на 2018 г. имахме фирма, която трябваше да развива дейност, но това не се случи, защото и двамата бяхме ангажирани с други неща. Тома Биков, Даниел Митов и Петър Николов от ГЕРБ също бяха съпартийци с Антони Тренчев в ДБГ„, допълни депутатът от ПП.

Ананиев нарече опитите за установяване на връзки между криптобанката и „Продължаваме промяната“ милиционерска акция „Кал и каскети“ и посочи, че срещу всички по-активни представители на формацията се изливат фалшиви новини и лъжи.

„Акция „Кал и каскети“ тече от няколко месеца и героите ѝ са политически партии. Виждате – ГЕРБ стана разследващо звено на прокуратурата. След като закриха бухалката на Гешев – спецпрокуратурата, ГЕРБ ли са новата им бухалка? Надявам се (Тома) Биков да не заеме ролята на Сийка Милева в прокуратурата“, изтъкна Настимир Ананиев.

Вижте и

Вчера прокуратурата и Националната следствена служба дадоха съвместна пресконференция, на която стана ясно, че четирима души са привлечени като обвиняемипо случая с NEXO, претърсени са редица обекти, иззети са доказателства и разпитите продължават. Имена не бяха съобщени, но шефът на НСлС Борислав Сарафов подхвърли, че някои от тях журналистите ги знаят.

По думите на Сийка Милева държавното обвинение разполага със свидетелски показания за среща между представители на NEXO с други компании, които се занимават с криптовалута, във финансовото министерство. Това е станало преди около 6 месеца, а целта на срещата е била да се обсъдят евентуални възможности за внедряването на криптовалутата в системата БОРИКА.

Итжчник OFFNEWS

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре