Сега четете
Китайските власти заявиха днес, че почти 60 000 души с КОВИД-19 са починали от началото на декември

Китайските власти заявиха днес, че почти 60 000 души с КОВИД-19 са починали от началото на декември

Китайските власти заявиха днес, че почти 60 000 души с КОВИД-19 са починали от началото на декември, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Според оповестената информация 59 938 човека са починали между 8 декември и 12 януари в здравни заведения в Китай. Този брой включва 5503 смъртни случая в резултат на дихателна недостатъчност, причинена от КОВИД-19, и 54 435, предизвикани от други заболявания в съчетание с КОВИД-19. Средната възраст на починалите е била 80,3 години.

Националната здравна комисия каза, че смъртните случаи са станали в болници, което означава, че е възможно също така още хора да са починали у дома.

Съобщението беше направено, след като имаше оплаквания, че правителството не публикува данни за ситуацията с пандемията. До 8 януари официалната статистика в Китай показваше 5272 смъртни случая от КОВИД-19. С новите данни официално оповестените смъртни случаи от КОВИД-19 се увеличават повече от двойно, достигайки 10 775.

Здравната комисия заяви, че свързаните с КОВИД-19 хоспитализации на хора с висока температура и приеманията в болница по спешност са достигнали върхово ниво, след което броят на хоспитализираните пациенти е започнал да намалява.

Вижте и

В началото на декември китайското правителство спря да публикува данни за заразяванията и смъртните случаи, свързани с КОВИД-19, след като внезапно премахна антивирусния контрол. Световната здравна организация и редица държави призоваха Пекин да даде повече информация на фона на рязкото увеличаване на броя на заразяванията.

Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре