Сега четете
Гълъб Донев ще се запознае на място днес с напредъка на проекта по изграждането на Национална детска болница в София

Гълъб Донев ще се запознае на място днес с напредъка на проекта по изграждането на Национална детска болница в София

Служебният министър-председател Гълъб Донев ще се запознае на място днес с напредъка на проекта по изграждането на Национална детска болница в София, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

На събитието, което ще се проведе от 11:00 часа на мястото на определения за лечебното заведение терен, ще присъства и служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев.

С решение на Министерския съвет от 2 ноември 2022 г. беше прието новото лечебно заведение да бъде построено върху терена от около 40 декара в кв. „Горна баня“ на столичния район „Овча купел“, който се намира в непосредствена близост до болницата по ортопедия „Проф. Бойчо Бойчев“. Тогава бъдещата детска болница придоби статута на „обект с национално значение“, което ще улесни и значително ще съкрати сроковете за изграждането ѝ.

Създаването на Национална детска болница бе обявено за приоритет за служебния кабинет. С изграждането ѝ ще се осигури достъп до модерно, комплексно и отговарящо на всички европейски стандарти лечение за децата пациенти.

Вижте и

От националната гражданска инициатива „За истинска детска болница“ определиха избора на терен като „добро решение“.
Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре