Сега четете
Вицепремиерът Иван Демерджиев ще проведе среща днес с членове на Комисията по вътрешна сигурност на турския парламент

Вицепремиерът Иван Демерджиев ще проведе среща днес с членове на Комисията по вътрешна сигурност на турския парламент

Вицепремиерът Иван Демерджиев ще проведе среща днес с членове на Комисията по вътрешна сигурност на турския парламент, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Делегацията, водена от председателя на Комисията по вътрешни работи на Великото Национално събрание на Турция Джелялеттин Гювенч, е на двудневно посещение в България по покана на председателя на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред на 48-ото Народно събрание на Република България Хамид Хамид.

Сред основните теми, които ще бъдат засегнати по време на разговора в Министерския съвет, са състоянието на българо-турската граница и миграционната ситуация.

След срещата, която ще се проведе в сградата на Министерския съвет, са предвидени изявления за представителите на медиите.

По-рано през деня се очаква делегацията на Вътрешната комисия на Великото национално събрание на Турция да бъде посрещната и приветствана в пленарната залата на българския парламент. От 10:30 часа, в зала „Изток“ на Народното събрание, тя ще има среща с председателя на законодателния орган Вежди Рашидов.

Вижте и

На 14 януари турската парламентарна делегация ще посети Пловдив и Кърджали, ще има среща с кмета на Кърджали Хасан Азис и с районния мюфтия Басри Еминефенди.

Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре